פסק-דין בתיק ת"א 19055-03-10
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
19055-03-10
31.1.2013 |
|
בפני : שושנה פיינסוד-כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. מטאנס מטאנס 2. נימר בריק 3. זוהה עבדאללה עו"ד פאיז מוראני |
: מועצה מקומית אבו סנאן עו"ד חטיב עסאם |
| פסק-דין | |
2. הנתבעת טענה בכתב הגנתה כי קו הביוב נמצא באחריותה של המועצה המקומית כפר יאסיף וכי היא, הנתבעת, אחראית על פי החלוקה רק בשיעור של 27%. עוד היא טעונת כי לא הודע לה בזמן אמת וכי מקור הנזקים בפגעי טבע וכי הנזקים הנטענים מוגזמים. הנתבעת הגישה חוות דעת נגדית.
3. בהתאם להסכמת הצדדים מונה מומחה בית משפט למתן חוות דעת לעניין האחריות והנזק. מר חיים בן ארי אדריכל ושמאי מקרקעין הגיש חוות דעתו.
בישיבת בית המשפט מיום 30.1.13, הסכימו הצדדים לסכם טענותיהם על סמך החומר הקיים בתקי בית המשפט מבלי שהדבר יהווה הסכמה לדיון על פי הוראות סעיף 79א' לחוק בתי המפשט. הצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה באותו מועד.
4. המומחה מצין בחוות דעתו כי מדובר בלוש דירות קרקע באותו רחוב. כיום מפלס הרחוב גבוה הגובה הריצוף בדירות התובעים. מביקורו במקום התרשם כי פני הכביש הוגבהו במועד כלשהוא. לא הוצגו בפניו כל מסמכים המלמדים כי דירות התובעים הוקמו שלא כדין. לפיכך הוא מסיק כי מצב הגבהים כיום הינו תוצאה של עובדות סלילה ותשתית ברחוב, עובדות אשר היו באחריות הנתבעת.
5. המומחה מציין כי ביקורו במקום היה כארבע שנים לאחר הנזק הנטען. בכל הדירות טענו התובעים כי תיקנו את הליקויים וניקו את הדירות. המומחה מציין כי למעט אצל תובע 3 הבעיות היו בתוך הדירה בלבד ולכן מקור הליקויים ככל הנראה בתוך הדירות. אולם מסקנתו היא " הבעיה עצמה נוצרה, ככל הנראה, מניקוז מוגבר של מי גשמים אל מערכת הביוב העירונית ביום גשום במיוחד דבר שגרם לגודש בצנרת העירונית וכצואה מכך לזרימה חוזרת מהמערכת העירונית אל צנרת הביוב במגרשים הפרטיים ומשם אל דירות התובעים.". המומחה חוזר ומציין כי בלתי סביר להניח כי התובעים בנו מלכתחילה את דירותיהם מתחת לפני הרחוב וכי סביר יותר להניח כי המצב נוצר לאחר מכן. הוא מוסיף ומציין כי אין חולק כי במבנה חדיש יש לשמור על ההוראות בדבר ניקוז וביחוד במקומות נמוכים. אולם, גם במבנה קיים כאש נוצר הפרש גבהים אשר כזה יש לקיים את הוראות הניקוז. הוא מתיר להכרעת בית המשפט על מי במקרה זה הייתה האחריות לבצע את ההתאמות לאור העלאת גובה מפלס הכביש.
6. לעניין שאלת האחריות מסכימה אני עם הערות המומחה כי משהעלתה הנתבעת את גובה מפלס הכביש חובה היה עליה לדאוג להתאמות הנדרשות למערכת הניקוז או להורות לדיירים לעשות כן. משלא הוכח לפני כי עשתה זאת או זאת הרי שהיא הנושאת באחריות לנזק.
7. גובה הנזק בדירת התובע 1 מטאנס מטאנס- הנני מאמצת את חוות דעת השמאי סך עלויות התיקון הנדרשות הינן בסך של 11,000 ש"ח וכי לא נדרש פיקוח הנדסי. לסכום זה יש להוסיף פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 1,500 ש"ח וכן הוצאות בסך של 500 ש"ח נוספים סך הכל 13,000 ש"ח.
8. גובה הנזק בדירת התובע 2 נימר בריק- הנני מאמצת את חוות דעת השמאי סך עלויות התיקון הנדרשות הינן בסך של 12,000ש"ח וכי לא נדרש פיקוח הנדסי. לסכום זה יש להוסיף פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 1,500 ש"ח וכן הוצאות בסך של 500 ש"ח נוספים סך הכל 14,000 ש"ח.
9. גובה הנזק בדירת התובע 3 עבדאללה זוהה- הנני מאמצת את חוות דעת השמאי סך עלויות התיקון הנדרשות הינן בסך של 9,000 ש"ח וכי לא נדרש פיקוח הנדסי. לסכום זה יש להוסיף פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 1,500 ש"ח וכן הוצאות בסך של 500 ש"ח נוספים סך הכל 11,000 ש"ח.
10. כמו כן הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים יחד ולחוד סך של 16,000 ש"ח בגין כלל הוצאות המשפט ובכלל זה שכ"ט עו"ד.
11. כל הסכומים ישולמו בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
ניתן היום, כ' שבט תשע"ג, 31 ינואר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין ב תל-אביב עורך דין ב רמת-גן עורך דין ב בני ברק עורך דין ב פתח תקווה עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב נס ציונה עורך דין ב מודיעין עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חולון עורך דין ב קרית אונו עורך דין ב רמלה עורך דין ב קריית אונו עורך דין ב בת ים עורך דין ב גבעת שמואל עורך דין ב אזור עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב עמק חפר עורך דין ב מודיעין מכבים רעות עורך דין ב מודיעין רעות עורך דין ב סביון עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב שוהםאזור הצפון
עורך דין ב חיפה עורך דין ב עפולה עורך דין ב קרית אתא עורך דין ב נהריה עורך דין ב ראש פינה עורך דין ב קרית שמונה עורך דין ב מושב מגדים עורך דין ב מושב ציפורי עורך דין ב סח'נין עורך דין ב עכו עורך דין ב עמק הירדן עורך דין ב נשר עורך דין ב קרית ביאליק עורך דין ב מגדל העמק עורך דין ב קיבוץ לוחמי הגטאות עורך דין ב קיסריה עורך דין ב טבריה עורך דין ב כפר ראמה עורך דין ב אור עקיבאאזור הדרום
עורך דין ב באר שבע עורך דין ב אשדוד עורך דין ב אשקלון עורך דין ב באר טוביה עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב ניר הבנים עורך דין ב ערד עורך דין ב קיבוץ זיקים עורך דין ב נתיבות עורך דין ב קרית מלאכיאזור השפלה והסביבה
עורך דין ב יבנה עורך דין ב אשדוד עורך דין ב רחובות עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב מודיעין עורך דין ב באר יעקב עורך דין ב גדרה עורך דין ב כפר רותירושלים והסביבה
עורך דין ב ירושלים עורך דין ב מודיעין עורך דין ב בית-שמש עורך דין ב מבשרת ציון עורך דין ב גיזו עורך דין ב גבעת זאב עורך דין ב נווה אילן עורך דין ב קרני שומרון עורך דין ב שורשאזור השרון והסביבה
עורך דין ב נתניה עורך דין ב הרצליה עורך דין ב רעננה עורך דין ב חדרה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב הוד השרון עורך דין ב אבן יהודה עורך דין ב בנימינה עורך דין ב חריש עורך דין ב קיסריה עורך דין ב קדימה עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב תל מונדיהודה ושומרון
עורך דין ב בית אריהאילת
עורך דין ב אילתהצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.